Nieuwsbericht

Nieuws uit de school

Door Jos Koopman

Beste ouders/verzorgers,

Wat hebben we deze week weer genoten van Sinterklaas en zijn Pieten op school! Het is en blijft een heerlijk kinderfeest. De surprises waren prachtig en alle kinderen waren natuurlijk blij met hun cadeautje.

Het Sinterklaas thema op school en in de stamgroepen was dit jaar een kort thema. Wij hebben hier als team voor gekozen ook mede omdat we van diverse ouders de vraag kregen rekening te houden met deze drukke en onrustige tijd voor de kinderen. Een kortere tijd om over Sinterklaas te werken geeft minder drukte en prikkels en maakt het plezier er op 5 december niet minder om!

Ook weer dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van het feest en de ouderraad voor de heerlijke lunch.

Schoolfruit

Deze week is het schoolfruit voor de kinderen voor de eerste keer weer gekomen. Superfijn omdat we het allemaal heel belangrijk vinden dat de kinderen genieten van gezonde tussendoortjes en groente en fruit.

Het fruit komt elke week op maandag of dinsdag en dinsdag woensdag en donderdag is er dan sowieso groente en fruit op school. Op vrijdag eten we ook onze eigen snack en natuurlijk eten we vrijdag ook wat er nog over is en wat we lekker vinden. 

Deze week krijgen we peren, worteltjes en een lekker stuk watermeloen. Juf Jolijn coördineert het schoolfruit.

Helpende handen op school.

Sinds vorige week helpt Nathalie Auger de mama van Rozalinde 's ochtends een poosjes als vrijwilliger op school. We zijn blij met deze helpende handen! Nathalie zorgt ervoor dat de school ook buiten de klaslokalen er netjes en verzorgd uit blijft zien. Dat is zeker heel belangrijk. Veel plezier op school Nathalie! Vandaag heeft Nathalie de aandachtstafel mooi ingericht in het kerstthema.

Advent op school; voorbereiding voor de kerstzang

Maandag hebben we op school de eerste advent kaars aangestoken en we gaan ons voorbereiden op het kerstfeest. Ook een mooie en gezellige tijd op school. Advent betekent ook tijd van verwachting...wachten op de geboorte van het kerstkindje Jezus. 

Avond over burgerschap

Afgelopen donderdagavond waren we het team en alle commissies op school om samen te eten en ook samen te praten over het thema burgerschap. Het was een mooie avond met fijne gesprekken en nu kunnen we op school alle input gebruiken en in beleid burgerschap gaan schrijven.

Meet greet and read

Taal en lezen heeft ook op t Kompas heel veel aandacht. Met de bibliotheek op school hebben we alles deskundigheid in huis om de kinderen een prachtig aanbod van boeken te geven en zo het lezen te promoten. Lezen is immers zo belangrijk voor het leren en de groei van de woordenschat en leesbegrip.

Wij hopen velen van u te zien in onze bieb volgende week woensdag tijdens de eerste meet reet and read! Het doel is om elkaar te ontmoeten en te spreken samen iets te drinken maar ook om te kijken en te praten over kinderboeken en het belang van lezen en voorlezen!

Tot ziens op woensdag 13 december om 13.00 uur in de bieb!

10 jaar  Gemeente Goeree Overflakkee

We maken op school een mooi kunstwerk waarop we laten zien hoeveel we van Goeree Overflakkee, ons mooie eiland, en natuurlijk ons mooie dorp den Bommel houden. Het eindresultaat krijgt u zeker te zien!

Van harte gefeliciteerd gemeente Overflakkee; wij zijn er blij om op ons mooie eiland te mogen opgroeien; spelen en genieten!

Kerstzang den Bommel

Het staat vast al in uw agenda: woensdagavond 20 december 19.00 uur bij de Hervormde kerk van den Bommel 

t Kompas kerstzang 2023; VREDE OP AARDE!

Wij wensen u ook een mooie decembermaand 

Groet het Kompas team