Schoolmaatschappelijk werk

Kwadraad speelt in op de uitdagingen die mensen tegenkomen in hun leven. De maatschappelijk werkers van Kwadraad staan midden in de samenleving. We ondersteunen mensen bij het vinden van antwoorden op hun vragen.

We gaan uit van de mogelijkheden die je zelf hebt, met de mensen uit je omgeving die je daarbij kunnen ondersteunen. We hebben daarvoor een breed en veelzijdig dienstverleningsaanbod. We sluiten aan bij jouw leefwereld, uitgangspunt bij al ons werk is om mensen sterker te maken, zodat zij op eigen kracht de draad weer op kunnen pakken.

Heb je vragen over opvoeding of je gezin?
Opvoeden is niet altijd even makkelijk en alle ouders hebben wel eens vragen of problemen met betrekking tot het opgroeien van de kinderen.

 

Hoe ga je ermee om als er moeilijkheden in de thuissituatie of op school zijn? Wat als jouw kind een moeilijke gebeurtenis heeft meegemaakt of als er bijvoorbeeld sprake is van echtscheiding of overlijden? Wat als jouw kind snel angstig, boos of verdrietig is? 

Het schoolmaatschappelijk werk van Kwadraad biedt informatie, advies en begeleiding aan ouders en leerlingen, zodat je het antwoord krijgt op jouw vraag.

Gesprekken met een maatschappelijk werker
Samen met een maatschappelijk werker van Kwadraad ga je op zoek naar een antwoord op jouw vraag. Je hebt één of meer gesprekken met de maatschappelijk werker, afhankelijk van jouw situatie. Je zet je zelf actief in voor de verbetering van jouw leven. De maatschappelijk werker geeft je daarvoor ideeën, tips of oefeningen.

 

Gesprekken zijn voor zowel ouders als leerlingen mogelijk. Gesprekken met leerlingen kunnen gaan over:

(faal)angstSociale vaardighedenEchtscheidingRouwverwerkingMoeite met emoties 

Trainingen of gespreksgroepen
Wil je zelf aan de slag om beter om te kunnen gaan met jouw situatie? Dan kun je bij Kwadraad een training volgen. Je werkt in een gespreksgroep samen met anderen aan antwoorden en oplossingen voor jouw situatie. Omdat deze leerlingen allemaal in een vergelijkbare situatie zitten, kun je oplossingen en tips uitwisselen in een veilige omgeving waarin je jezelf mag zijn. 

De trainingen die geboden worden zijn: 

Vriendentraining (kinderen)Rots en Water training (kinderen)Rouwgroep, (volwassenen

en kinderen/jongeren)Assertiviteitstraining (volwassenen)KIES-training (kinderen)SOVA-training (kinderen)

Online hulp
Soms is het makkelijker om je persoonlijke vragen online te stellen. Bij Kwadraad kun je daarom ook online een consult aanvragen met een maatschappelijk werker. Je stelt je vraag per e-mail of in een chatspreekuur aan een maatschappelijk werker, op het moment dat het jou uitkomt. Als je wilt zelfs anoniem. Op kwadraad.nl kun je direct aan de slag.

Geen kosten
Informatie, advies en begeleiding van Kwadraad kost niets. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Contact
Wilt u contact met onze schoolmaatschappelijk werker? U kunt contact met haar (Angela Tanis) opnemen via 06-40 666
986 of a.tanis@kwadraad.nl. Haar werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.