Nieuwsbericht

Dag van de leraar en eilandconferentie "Samen voor kansrijk onderwijs"

Door Jos Koopman

Beste ouders/verzorgers,

Gisteren was de vijfde eilandconferentie voor alle 17 Christelijke basisscholen van ons eiland.. Een dag waarop we met elkaar op een groot onderwijs eiland zaten en werkten aan verbinding en ontmoeting en een wij-land.

Naast de 14 Kindwijsscholen als hoofd organisator van de conferentie,  deden ook de scholen uit Ouddorp, Ooltgensplaat en ZML de Ark uit Middelharnis mee.

Voor de eerste keer was de conferentie in de Prins Maurits in Middelharnis en en dit was voor de ruim 300 meesters en juffen een hele fijne locatie. De PM werd gisteren omgetoverd tot een conferentie locatie met prachtige veldbloemen; roze en zilveren ballonnen en feestelijke gebakjes met logo. Zwart- wit banners met foto's van bevlogen professionals en mooie onderwijs spreuken sierden de locatie. Meester Pieter en juf Jos mochten ook op de banner en deze waren gemaakt door juf Agnes uit Goedereede.

Het thema van de conferentie was : "Samen voor kansrijk onderwijs" en we leerden ook over het kansrijke aanbod op de grote PM.

Mw. Els van Dijk (oud directeur van de Hoge school Ede) hield de openingsrede. In deze prachtige toespraak hoorden wij hoe belangrijk het is om juist in deze tijd te blijven kijken met je hart en dat wij in het onderwijs echt "hoop dragers" zijn om de kinderen binnen het Christelijk onderwijs de weg te wijzen.

Gedurende de dag volgde iedereen naar eigen keuze 2 van de 17 workshops waarin leerkrachten op allerlei manieren leerden en geïnspireerd konden raken over de mooie kansen in het onderwijs van deze tijd. Het enthousiasme was groot en we hadden samen een prachtige dag.

Vandaag werden we op school ook letterlijk in de prachtige bloemen gezet door alle kinderen ; hartelijk dank daarvoor en wat speciaal om zo deze week en de dag van de leraar te vieren!

Tot slot nog een feestje! Meester Pieter ontving zijn diploma “schoolleider startbekwaam”. Van harte gefeliciteerd en…. Juf Herma was gisteren jarig!

 

Namens het team, juf Jos